Fink plant BBQ met Genk coaches voor Spanje-Duitsland

Fink plant BBQ met Genk coaches voor Spanje-Duitsland: “Finale avant la lettre”

5 juli om 11:41

KRC Genk-coach Thorsten Fink kijkt vol spanning uit naar de kwartfinale tussen Spanje en Duitsland, een duel dat hij beschouwt als een 'finale avant la lettre'. In een interview met HLN bespreekt Fink de sterke en zwakke punten van beide teams.

"Spanje kent de zwakkere punten van Duitsland, dat in mijn ogen onder druk problemen kan hebben", zegt Fink. Hij gelooft dat Spanje met hun pressing en snelle buitenspelers zoals Nico Williams en Lamine Yamal, een uitdaging zal vormen voor de Duitse verdediging.

Fink verwacht een intens gevecht om balbezit tussen de twee voetbalgrootmachten. "Duitsland zal niet willen dat Spanje hen indrukt," zegt hij. Afhankelijk van wanneer de eerste goal valt, denkt Fink dat het een spannende wedstrijd zal worden. 

Hij is verder benieuwd naar de strategieën van de Duitse coach Julian Nagelsmann om onder de Spaanse druk uit te komen. "Zij zullen ook snel druk willen zetten," voegt Fink toe, waarmee hij aangeeft dat beide teams agressief en aanvallend zullen spelen.

Om de snelle buitenspelers van Spanje af te stoppen, benadrukt Fink het belang van dubbele dekking en het klein houden van de ruimtes. "In hun zone zullen we veel moeten 'doppeln'", legt hij uit. Fink is alvast van plan om samen met zijn coachingstaf de wedstrijd te volgen bij een barbecue, in de hoop op een geweldige wedstrijd tussen twee topteams.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.