Genk-coach over transfer van Kompany naar Bayern München

Transfer van Kompany naar Bayern München? “Misschien pakt het super uit”

5 juli om 12:30
Laatste update: 5 juli om 12:30

KRC Genk-coach Thorsten Fink sprak in een interview enthousiast over de aanstelling van Vincent Kompany als coach bij Bayern München, zijn voormalige club. Hij ziet deze beslissing als een frisse wind voor de Duitse grootmacht.

"Hij heeft toch al eens in Duitsland gespeeld, spreekt de taal - meerdere talen - en staat voor offensief voetbal", aldus Fink in een interview met HLN. Hij benadrukt dat het soms goed is om niet altijd voor dezelfde bekende namen te kiezen, maar om tegen de stroom in te gaan met een nieuw gezicht.

Fink gelooft dat Bayern München zich goed heeft geïnformeerd voordat ze voor Kompany kozen en ziet zijn aanpak als een potentieel grote aanwinst voor de club. "Misschien pakt het met zijn kijk op voetbal super uit", zegt Fink. Hij herinnert zich Kompany als een uitstekende speler, een goede verdediger die eerlijk en sterk was in duels en een harde werker. Deze eigenschappen acht hij essentieel voor succes bij Bayern München.

Fink is dan ook nieuwsgierig naar hoe Kompany's methoden zullen uitpakken bij Bayern. Hij heeft vertrouwen in Kompany's potentieel om zijn stempel te drukken op de club en kijkt uit naar de toekomst onder zijn leiding.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.