Anderlecht stelt nieuwe shirts voor

Anderlecht toont nieuwe shirts: "Brussel vieren als Art Nouveau hoofdstad"

5 juli om 10:12
Laatste update: 5 juli om 10:39

RSC Anderlecht heeft zijn shirts voorgesteld voor het nieuwe seizoen. De truitjes willen de Art Nouveau stijl van de stad Brussel vieren. Daarnaast zijn ze 100% AI gegenereerd. Dat deelde de club mee via haar officiële kanalen.

“De shirts vieren Brussel als hoofdstad van de Art Nouveau. De esthetiek van de stad is in onze shirts verweven en is een eigentijdse ode aan een beweging die Brussel op de wereldkaart zette toen onze club werd opgericht”, verklaart Tim Borguet, ‘Chief Marketing’ van Anderlecht op de officiële kanalen van de club. Het thuisshirt is klassiek paars, het uitshirt opnieuw wit.

Het derde tenue wordt later aangekondigd, maar zal eveneens een ode zijn aan de Art Nouveau stijl. Daarnaast zijn de nieuwe shirts gecreëerd met artificiële intellegentie, volgens Borguet "baanbrekend en voor het eerst in België 100% AI gegenereerd". Ook is er gekozen voor een opvallend lettertype voor spelersnamen en nummers: “Eentje die de traditie van het gebruik van organische vormen van Art Nouveau zou voortzetten, en die onze spelers een uniek uitzicht op de achterkant van hun shirt zal geven als ze over het veld lopen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via