'Voormalig Anderlecht-keeperstrainer Ten Rouwelaar nu al vertrokken bij Ajax'

'Voormalig Anderlecht-keeperstrainer Ten Rouwelaar nu al vertrokken bij Ajax'

5 juli om 08:40

Manchester United heeft de volgende versterking binnen. Na de contractverlenging van Erik ten Hag en de op handen zijnde komst van assistenten Ruud van Nistelrooij en René Hake, volgt ook voormalig RSC Anderlecht-keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant maakt Manchester United een ton over naar Amsterdam om het contract van Ten Rouwelaar af te kopen. Ajax legt de keeperstrainer, die twee weken geleden voor het eerst op het trainingsveld stond bij Ajax, overigens geen strobreed in de weg. De oud-doelman gaat in Engeland het drievoudige van zijn salaris verdienen. 

De voormalig doelman had het naar verluidt prima naar zijn zin in Amsterdam, maar kon 'de lokroep' uit Engeland niet weerstaan. 'Tot zijn verbazing stemde Ajax onder het motto 'graag of niet' onmiddelijk in met zijn vertrek', valt er te lezen.

De Ajacieden verdienen zodoende een snel zakcentje met de verkoop van Ten Rouwelaar, die slechts twee maanden geleden tekende in Amsterdam. Ajax heeft met Erik Heijblok en Stefan Postma twee keeperstrainers achter de hand die hem 'moeiteloos kunnen vervangen' en neemt alle tijd in de zoektocht naar een derde keeperstrainer. 

Ten Rouwelaar was van 2020 tot en met 2022 keeperstrainer bij Anderlecht. Daarna vertrok de trainer naar Burnley en werkt hij samen met Vincent Kompany.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.