Spanje vreest 'wereldspeler' Duitsland: 'Willen zijn voeten aan elkaar binden'

Spanje vreest topspeler Duitsland: "Voeten aan elkaar binden mag helaas niet"

5 juli om 09:40
Laatste update: 5 juli om 09:43

Spaans bondscoach Luis de la Fuente kijkt met grote bewondering naar Toni Kroos, de dirigent van tegenstander Duitsland. De bondscoach van Spanje heeft lang geworsteld over de hoe zijn elftal de 34-jarige middenvelder af kan stoppen. 

"We hebben eraan gedacht om zijn voeten aan elkaar vast te binden, maar ik weet niet zeker of de UEFA dat toestaat", grapte de 63-jarige De La Fuente met een grote glimlach. De bondscoach van Spanje erkent de klasse van Kroos. "Hij bracht talent, charisma en kwaliteit in de kleedkamer. Het vertrouwen dat hij overbrengt op andere spelers werkt aanstekelijk en is erg goed geweest voor Duitsland."

De La Fuente betreurt het besluit van Kroos om te stoppen met voetballen. "Het is jammer dat hij het voetbal verlaat, want ik zie hem graag spelen." Spanje en Duitsland staan om 18.00 uur tegenover elkaar in de kwartfinale, de EK-finale avant la lettre. De winnaar speelt de halve finale tegen Portugal of Frankrijk. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.