Mbappé mist Pogba bij Frankrijk: 'Je wist dat de bal ging komen'

Mbappé mist geschorste Pogba: "Hadden meer diepgang met hem"

5 juli om 09:38
Laatste update: 5 juli om 10:29

Kylian Mbappé mist Paul Pogba aan zijn zijde in het nationale elftal van Frankrijk, zo geeft de aanvaller aan op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale van het EK, tegen Portugal. De speelwijze van Frankrijk krijgt de nodige kritiek, maar daar kan Mbappé zich niet helemaal in vinden.

Les Bleus krijgen de kritiek dat er weinig diepgang in het elftal zit. Volgens Mbappé zelf hoeft dat echter niet aan de spits te liggen. "Een spits moet zich altijd aanpassen aan alle situaties, aan zijn teamgenoten, aan hun eigenschappen. Veel mensen verwijzen naar het spel dat we speelden toen ik in de selectie kwam, maar we hadden andere spelers."

Een concreet voorbeeld van een speler die Mbappé momenteel mist bij Frankrijk, is Paul Pogba. "Als middenvelder hadden we bijvoorbeeld Paul Pogba. Bij hem moest je alleen maar je hoofd te laten zakken, te lopen, te roepen en je wist dat de bal bij je terecht zou komen", zo spreekt de nieuwe aankoop van Real Madrid over zijn voormalig ploeggenoot, die in februari een schorsing voor vier jaar kreeg opgelegd voor het gebruik van doping.

"Met de medespelers die ik heb, kunnen we misschien minder diepgaand spelen, omdat het minder hun kenmerk is om je diep te sturen. Als er ruimtes zijn, zal ik erinlopen. Maar ik denk niet dat ik al mijn benen helemaal terug heb gevonden. Om honderd procent te zijn, heel explosief en heel snel, heb ik een goede fysieke voorbereiding nodig. Die zal ik met mijn club hebben komende zomer", besluit Mbappé.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.