Turkse bond ontkent schorsing Demiral tegen Oranje: ''Niet de waarheid''

Turkse bond reageert en ontkent schorsing Demiral: 'Niet de waarheid'

4 juli om 23:44

Er klopt niets van de berichtgeving over de schorsing van Merih Demiral, zo beweert de voetbalbond van Turkije. BILD meldde donderdagavond dat de stopper niet mee mag doen tegen het Nederlands elftal, maar volgens de Turkse bond is daar niets van waar.

De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar Demiral, naar aanleiding van zijn manier van juichen tegen Oostenrijk. De stopper bracht de wolvengroet uit na zijn tweede treffer, waarmee hij verwezen zou hebben naar de Grijze Wolven. Dat is een ultranationalistische beweging in Turkije. BILD bracht donderdagavond naar buiten dat Demiral om die reden twee wedstrijden geschorst wordt en dus niet gaat spelen tegen Oranje. De Turkse bond laat echter een ander geluid horen.

Tegenover Turkse media geeft de bond een verklaring omtrent de vermeende schorsing van Demiral. 'Het nieuws dat Merih Demiral een schorsing van twee wedstrijden heeft gekregen van de UEFA, waarvan BILD de bron is, weerspiegelt niet de waarheid. We hebben tot morgenochtend (vrijdag, red.) om ons te verdedigen', zo klinkt het.

Spoedig zal de UEFA bekendmaken of het Demiral daadwerkelijk een schorsing van twee wedstrijden oplegt. Veel tijd heeft de Europese voetbalbond ook niet meer: zaterdagavond staat het treffen tussen Nederland en Turkije in de kwartfinale van het EK namelijk al op de planning.