Van Hooijdonk gelooft in de kansen van het Nederlands Elftal

'Nederland wint het EK, dat denk ik echt, Alles ziet er eigenlijk goed uit'

4 juli om 22:44
Laatste update: 4 juli om 22:56

Pierre van Hooijdonk weet het zeker: Oranje gaat het EK winnen. De oud-spits ziet dat het Nederlands elftal 'het geluk van de kampioen' aan zijn zijde heeft in Duitsland en noemt daarbij de volgende tegenstander in de kwartfinale.

Bij Studio Fußball krijgt Van Hooijdonk de vraag wie hij denkt dat het EK gaat winnen. "Nederland, dat denk ik echt", is hij overtuigd. "Als je een toernooi kan winnen, dan moeten er echt een heleboel dingen meezitten: je moet echt geluk hebben. We kunnen toch wel stellen dat het Nederlands elftal daarover niets te klagen heeft. Alles ziet er eigenlijk goed uit."

Vervolgens buigt Van Hooijdonk zich over de volgende tegenstander van het Nederlands elftal. "Turkije: pittige tegenstander. Maar als je vooraf zegt: wie van de zeven kwartfinalisten wil je tegenkomen, kies er maar één. Dan kiezen we met zijn allen Turkije, toch? Dan zou het nu ineens een ontzettend moeilijke ploeg zijn. Je zal zelf goed moeten zijn. Als je dat niet bent, dan blijft er te weinig over om nog te verrassen."

Nederland staat zaterdagavond om 21.00 uur tegenover Turkije. De winnaar plaatst zich voor de tweede halve finale op het EK in Duitsland. De winnaar van het treffen tussen Engeland en Zwitserland zal daarin de tegenstander zijn.