Geld voor Anderlecht, Sergio Gomez van Manchester City naar Real Sociedad

Extra geld voor Anderlecht op komst: 'Manchester City verkoopt Sergio Gomez'

4 juli om 19:29

Sergio Gomez staat op het punt Manchester City in te ruilen voor Real Sociedad. Dat betekent extra inkomsten voor RSC Anderlecht.

In 2021 haalde Anderlecht Gomez naar ons land. De Spanjaard kon bij paars-wit meteen overtuigen en versierde een transfer bij Manchester City. Bij City was Gomez de voorbije seizoenen vooral invaller. Nu kiest hij voor een avontuur in eigen land. Fabrizio Romano stelt dat Gomez op een zucht van Real Sociedad staat.

Anderlecht verkocht Gomez destijds voor tien miljoen euro plus bonussen aan Manchester City. Er was ook een doorverkooppercentage van 15 procent verwerkt in de deal. Nu spreekt Romano van een deal van negen miljoen euro van City naar Sociedad. Dat zou dus 1.350.000 euro voor Anderlecht betekenen. 

Moesten de Spanjaarden Gomez later verkopen, heeft City recht op 15 procent van de transfersom. De Engelsen hebben naar verluidt ook een terugkoopoptie in de deal opgenomen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.