Verbazing om kleedkamerbeelden van Nederlands Elftal

Verbazing om intieme beelden in Oranje-kleedkamer: 'Heel vreemd, niet zo fraai'

4 juli om 17:51

De Nederlandse analisten Mike Verweij en Valentijn Driessen hebben zich verbaasd over uitgezonden kleedkamerbeelden van het Nederlands elftal. Op één specifiek shot was te zien hoe Cody Gakpo zijn broek uit deed en met de billen bloot ging. 

"Heel vreemd", begint Driessen. Ook Telegraaf-collega Verweij vindt het maar raar dat zoiets uitgezonden wordt. "Dat is iets nieuws, dat ze tegenwoordig ook nog even een inkijkje geven in de kleedkamer. Maar het is wel handig als ze op een gegeven moment zeggen: jongens, nu gaan we die kleedkamer weer uit en dan kan iedereen zich even omkleden. Dit was niet zo'n fraai beeld. Daar stond Gakpo gewoon..."

Dat de kleedkamer überhaupt al in beeld wordt gebracht, gaat volgens Driessen te ver. "Voor de mensen is het geweldig, maar als team zou ik zeggen: blijf maar uit de kleedkamer. Sommige dingen kan je ook gewoon niet zeggen voor een camera, dan staat de halve wereld op zijn kop. Laat die camera er maar buiten. Ik heb ook niet zo'n behoefte om die beelden te zien. Je hoopt dat mensen tekeer gaan tegen elkaar, en dat ze elkaar verrot schelden of feestvieren."

Uiteindelijk heeft hier maar één partij baat bij: de UEFA, aldus Driessen. "Die beelden verkopen, en de UEFA wil alles op beeld zetten. Op iedere ploeg staat een cameraploeg van de UEFA, daar zitten vijf of zes man in. Dat is big business. Dan ga je op een gegeven moment zover dat je misschien over de grens gaat."