Sonck voor Frankrijk – Portugal op EK 2024 in Duitsland

Sonck voor Frankrijk – Portugal: “Moeilijk modern voetbal spelen met Ronaldo”

4 juli om 17:02

Wesley Sonck blikt vooruit op de kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Sonck vertelt over de kraker tussen Frankrijk en Portugal. De Fransen wisten de Rode Duivels te verslaan en Portugal ging na strafschoppen door tegen Slovenië.

Frankrijk heeft nog een rekening openstaan met Portugal In de EK-finale van 2016 wist Portugal aan het langste eind te trekken in Parijs. Eder besliste destijds de match in de blessuretijd.

Bij Frankrijk is Kylian Mbappé de aanvalsleider, bij Portugal is dit de 39-jarige Cristiano Ronaldo. De Portugees wist dit eindtoernooi nog niet te scoren, Mbappé vond namens de Fransen pas eenmaal het net.

Frankrijk is de duidelijke favoriet. Ik heb het al vaak gezegd: het is heel moeilijk om modern voetbal te spelen met Ronaldo. Als hij een kans krijgt in de 16, zal hij die wel afwerken. Maar tegen Saliba, Upamecano, Koundé ... dat is echt defensief topniveau. Vraag dat maar aan de Rode Duivels”, deelt Sonck via Sporza.

Sonck sluit af door aan te geven dat de Portugezen volgens de analist nog niet konden overtuigen op het EK 2024 in Duitsland. “Wat ik heb gezien van Portugal, kon me niet bekoren. Als Frankrijk de ruimte zal krijgen, zal het niet twijfelen”, besluit Sonck.