Sonck voorspelt Duitsland-Spanje:

Sonck verwacht "zeer mooie" Duitsland-Spanje: "51 tegenover 49 procent kans"

4 juli om 16:21
Laatste update: 4 juli om 16:39

Vrijdagavond breekt de volgende fase op Euro 2024 aan: de kwartfinales. Om 18u staat meteen de fraaiste affiche op het programma. Gastland Duitsland moet zich langs Spanje zien te knokken, misschien wel de beste ploeg tot dusver op dit EK. Wesley Sonck is nu al duimen en vingers aan het aflikken.

In gesprek met Sporza krijgt de voormalige Rode Duivel de opdracht om Duitsland-Spanje te voorspellen. Hij houdt onmiddellijk een slag om de arm. In zijn ogen wordt het een razend spannend duel zonder duidelijke favoriet. "Ik denk dat Spanje een klein tikje voorsprong heeft: 51 procent tegenover 49", schat Sonck de waardeverhoudingen in.

Daarbij baseert de oud-spits zich voornamelijk op de voorafgaande prestaties. "Qua spelniveau schat ik Spanje iets hoger in dan Duitsland, al denk ik dat de Duitsers individueel nog iets meer klasse hebben. Dan kijk ik vooral naar Jamal Musiala en Florian Wirtz, ook al ontgoochelt die laatste me een beetje", wikt en weegt Sonck beide opponenten. Met ook nog eens Kai Havert erbij beschikt Duitsland over een aanvalslinie om schrik van te krijgen.

Dat kan je echter evenzeer zeggen over La Furia Roja. "Spanje is met Nico Williams en Lamine Yamal ook top, die twee moeten het verschil maken", weet Sonck. In de verdediging ziet hij meer kopzorgen. "Achterin zijn Aymeric Laporte en Le Normand niet de grootste zekerheden", aldus Sonck. Hoe dan ook is zijn besluit veelbelovend: "Ik denk dat het een zeer mooie wedstrijd wordt".

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.