Gerucht: 'Union gaat voor nieuwe spits en wil goaltjesdief uit Estland oppikken'

1 juli om 17:31

Union SG haalde in het verleden al flink wat nobele onbekenden in huis, die uiteindelijk een schot in de roos bleken. Met David Promise hopen ze die nieuwe witte merel gevonden te hebben.

Promise is een 22-jarige Nigeriaans-Canadese spits die momenteel in Estland schittert voor Kalju FC. Bij die club, waar hij anderhalf jaar voor uitkomt, was hij dit seizoen voorlopig goed voor maar liefst veertien doelpunten in zestien partijen. Dat heeft hem volgens Sacha Tavolieri geen windeieren gelegd.

De fervente X'er lanceert het gerucht dat men er bij Union nu aan denk om David in huis te halen, die onder meer het aankomende vertrek van Mohamed Amoura zal moeten opvangen. Hij moet, samen met Mohammed Gadafi Fuseini, één van de nieuwe spitsen gaan worden.

Voor Promise zou het een nieuwe stap in zijn al zeer opvallende carrière worden. Hij trok op jonge leeftijd naar Europa, waar hij uitkwam voor de Kroatische club NK Trnje Zagreb, maar daar wist niet door te breken. Na een korte terugkeer naar Noord-Amerika bij Tulsa speelde hij ook nog voor de Maltese clubs Valletta en Sirens FC alvorens in 2023 naar Estland te verhuizen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.