Bondscoach Domenico Tedesco over Frankrijk - België:

Tedesco: "Altijd een optie om met vijf achteraan te spelen"

30 juni om 21:34

Domenico Tedesco laat nog niet veel los over de tactiek van de Rode Duivels voor de EK-match tegen Frankrijk. Vijf achteraan? "Het is mogelijk." De Bruyne als valse nummer 9? "Alles is mogelijk", aldus een gereserveerde bondscoach.

Zondagavond tijdens het duel tussen Engeland en Slowakije was er een persconferentie waar Tedesco en Orel Mangala verschenen. Nadien reageerde de bondscoach ook nog voor de camera’s van Sporza. Tedesco hield zijn kaarten voor de borst en wilde de tegenstander niet wijzer maken.
 
Over zowel de opstelling als de tactiek valt aldus nog niet veel te zeggen. Op de vraag of er met vijf achteraan gespeeld gaat worden, antwoordt Tedesco: "Het is altijd een optie om met vijf achteraan te spelen. Dat maakt deel uit van hetgeen waar we de laatste tweeënhalf jaar op getraind hebben. In sommige omstandigheden heb je dat nodig. We zullen zien."
 
Of Kevin De Bruyne als valse 9 aan de aftrap zal verschijnen kwam eenzelfde antwoord: "Het is mogelijk. Alles is mogelijk", zo liet Tedesco weten. Ook over tegenstander Frankrijk wilde hij niet veel kwijt: "We moeten vooral op onszelf gefocust zijn”, besloot de bondcoach van  de Rode Duivels

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.