Verbruggen vol vertrouwen bij Nederlands elftal

Verbruggen (ex-Anderlecht) vol vertrouwen: 'Dat gevoel raak je niet zomaar kwijt'

29 juni om 16:16

Bart Verbruggen, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, kijkt vol zelfvertrouwen naar de knock-outfase van Oranje. De keeper vertelde op het meest recente persmoment dat hij een goed gevoel heeft, maar dat hij één specifieke goal tegen Oostenrijk had moeten hebben.

Verbruggen wordt op het persmoment gevraagd naar de 2-3 van Marcel Sabitzer namens Oostenrijk. "Hij was niet onhoudbaar. Je hebt altijd een bepaald vertrouwen in jezelf en dat vertrouwen zorgt soms dat je je onverslaanbaar voelt. 'Schiet maar, ik heb hem toch wel'. Dat gevoel heb ik op dit moment. Na zo’n goal denk ik, deze had ik moeten hebben, maar dat denk ik eigenlijk na elk doelpunt."

Het goede gevoel dat Verbruggen heeft gaat ook niet zo maar weg. "Het vertrouwen is iets heel goeds, maar het kan ook een minder iets zijn op het moment dat je hem niet pakt. Het gevoel is bij mij niet anders nu, die dingen gebeuren ook in een split second. Als een middenvelder of een aanvaller gaat schieten, dan weet je dat je er klaar voor bent. Dat idee van: 'Schiet maar op doel, ik heb hem toch wel'. Dat gevoel raak je niet zomaar kwijt."