Video met Rode Duivel Amadou Onana over Kylian Mbappé zorgt voor ophef

Verwijderde video met Onana zorgt voor ophef in het buitenland

29 juni om 11:30
Laatste update: 29 juni om 11:40

Met Frankrijk-België in het verschiet, zit het spel alvast op de wagen. Vrijdag kwam er op de sociale media van de Rode Duivels een video online, waarin Amadou Onana samen met komiek Pablo Andres zingt. Andres maakte in aanloop naar het tornooi een EK-lied, gebaseerd op het lied van de Fransen toen zij in 2018 wereldkampioen werden. De passage "Wie gaat het scheenbeen van Mbappé tackelen? Amadou Onana" doet nu echter heel wat stof opwaaien in het buitenland.

Het was uiteraard als een ludieke video bedoeld, maar toch zijn de poppen aan het dansen. De video werd ondertussen al verwijderd van de sociale media van onze Rode Duivels, maar het kwaad is reeds geschied. 

In het begin en op het einde van de video zingt Andres: "Qui c'est qui taclera Mbappé au tibia? (Wie gaat het scheenbeen van Mbappé tackelen)", waarop Onana zijn naam zingt. Het lot wil echter dat de Belgen op maandag tegen Frankrijk spelen. Die twee samen zijn genoeg om kritiek te oogsten, zo blijkt. 

Het Franse Le Figaro deelde de video ondertussen al gretig. 'Drie dagen voor de match begint de Belgische selectie al met vijandelijkheden', klinkt het daar. Al zien ze er de humor er nog wel enigzins in. 'Belgen verliezen zeker hun gevoel voor humor niet, of we dat nu leuk vinden of niet.'

Bij Le Petit Lillois zijn ze al iets minder gediend met de frats van hun ex-speler. 'Sommige grappen pakken minder goed uit, vooral wanneer er een blessure aan de Franse kant gewenst is', klinkt het. 

Ook het Spaanse Marca deelde ondertussen de video, al spreken zij eerder van een 'controversiële video'. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.