Ajax richt de pijlen op Ikoné van Fiorentina

'Ajax gaat voor Frans international en meldt zich bij Fiorentina voor Ikoné'

26 juni om 11:24

Ajax gaat spoedig een poging wagen om Jonathan Ikoné van Fiorentina naar Amsterdam te halen. Dat verrassende nieuws meldt Fabrizio Romano. De clubleiding van Ajax denkt aan een huurdeal voor de Franse rechtsbuiten, maar de precieze aard van de aanbieding is nog niet bekend.

Ikoné ligt nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Fiorentina. De Fransman maakte in de winter van 2022 de overstap van LOSC Lille naar Florence voor een som van 15,4 miljoen euro. Dit seizoen deed Ikoné in 28 Serie A-wedstrijden mee en in die duels scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. Of Fiorentina daadwerkelijk bereid is Ikoné te verkopen of te verhuren is nog niet bekend. In totaal speelde Ikoné dit seizoen 43 wedstrijd voor Fiorentina en dus is hij een gewaardeerde kracht.

De 26-jarige Ikoné kan op alle aanvallende posities uit de voeten, maar hij speelt het vaakst vanaf de rechterkant. Met zijn snelheid en individuele acties wordt hij vaak als wapen gezocht door het middenveld van Fiorentina. Ikoné speelde ook al vier interlands voor zijn thuisland Frankrijk. In de EK-kwalificaticyclus van 2019 kwam hij vier keer in actie en kwam hij tot één goal en een assist. Na 2020 werd hij geen enkele keer meer opgeroepen voor Frankrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.