Blessin ziet een 'wapen' bij Rode Duivels: "Hij verandert de dynamiek"

25 juni om 12:29

Alexander Blessin is momenteel op vakantie, maar hij volgt het EK wel op de voet. Hij bespreekt ook van de prestaties van de Rode Duivels.

"Ik wil eerst even zeggen dat dit het EK van de intensiteit is", klinkt het in Gazet Van Antwerpen. "Ik zie veel ploegen met een enorm atletisch vermogen. De landen die minder voetbalkwaliteit hebben, compenseren dat met power. Als een land dan niet intens genoeg voetbalt, komt het in de problemen. Dat was zo voor België tegen Slovakije."

Tegen Roemenië ging het al een pak beter. "De inbreng van Tielemans zorgde voor meer power tegen Roemenië en de defensie kreeg extra stabiliteit, onder meer door de terugkeer van Theate. Weet je wie ik ook apprecieer? Loïs Openda. Ik weet dat hij nog niet veel scoorde voor de nationale ploeg, maar als hij invalt, verandert de dynamiek van een match. Dat was toch zo tegen Slovakije. Dat is een wapen dat België in de toekomst wat meer kan gebruiken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.