Jong volk op training Club Brugge: dertien (!) beloften mogen zich bewijzen

Jong volk op training: liefst dertien (!) beloften mogen zich bewijzen bij Club Brugge

25 juni om 10:20
Laatste update: 25 juni om 10:41

Club Brugge hield maandag haar eerste training van het nieuwe seizoen. De landskampioen deed dat nog zonder een pak gevestigde namen, waardoor Nicky Hayen een dozijn beloften van Club NXT verwelkomde. Zij krijgen de komende weken de kans om zich in de kijker te spelen.

Hoewel Club zich deze week dus terug op gang trekt, verloopt dat niet meteen op kruissnelheid. Er zijn immers nog veel afwezigen. Eerst en vooral zijn er de EK-gangers, zoals onder meer Maxim De Cuyper, Michal Skoras en Andreas Skov Olsen. Daarnaast hebben Brandon Mechele, Simon Mignolet, Antonio Nusa, Raphael Onyedika, Hans Vanaken en Hugo Vetlesen nog een weekje langer verlof gekregen. Zij betwistten vorig seizoen meer dan 60 wedstrijden en verdienen nog wat extra rust.

Daardoor zag de technische staf haar kans schoon om de A-kern aan te dikken met liefst dertien jongelingen van Club NXT, zag Het Laatste Nieuws. Zij zullen tijdens deze eerste weken van de voorbereiding intensief meetrainen met de grote jongens. Het eerste doel moet zijn om een plekje op de zomerstage in Sint-Michielsgestel af te dwingen.

Het gaat om de volgende namen: Axl De Corte, Argus Vanden Driessche, Amine Et Taïbi, Kader Yameogo, Jano Willems, Denzel De Roeve, Lund Jensen, Alejandro Granados, Laurens Goemaere, Liam en Lenn De Smet, Jessi Bisiwu en Jessi Da Silva. Die laatste twee zijn amper zestien jaar oud. Mogelijk volgen enkelen van hen straks in de voetsporen van Kyriani Sabbe of Jorne Spileers, die recent de stap gezet hebben richting A-elftal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.