De Zerbi wordt nieuwe trainer van Olympique Marseille

Olympique Marseille verrast en haalt De Zerbi als hoofdtrainer

25 juni om 08:45

Olympique Marseille heeft een principeakkoord bereikt met Roberto De Zerbi, zo bevestigt de Franse club. De Italiaan heeft daardoor na weken vol met speculaties een nieuwe club gevonden.

Op dit moment worden de laatste details nog geregeld alvorens De Zerbi aan de slag zal gaan in Marseille. De Italiaan krijgt ook zijn gehele staf mee. In het bericht van Marseille wordt niets gemeld over een transfersom voor De Zerbi, maar in een eerder stadium werd een bedrag van zes miljoen euro genoemd. De Italiaanse coach maakte in de maand mei bekend dat hij deze zomer zou vertrekken bij zijn club Brighton and Hove Albion. 

Voor De Zerbi betekent het het einde van een aantal maanden vol met geruchten. Hij werd gelinkt aan een waslijst vol topclubs zoals Manchester United, Chelsea, Bayern München en FC Barcelona, maar uiteindelijk is Marseille dus zijn bestemming. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen achtste in de Ligue 1

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.