Vertonghen tevreden na overwinning Rode Duivels op EK

Vertonghen na overwinning Rode Duivels op EK: “Ik ben trots op hem”

23 juni om 13:26
Laatste update: 23 juni om 13:35

Jan Vertonghen, die aan het begin van de voorbereiding geblesseerd was, heeft zijn rentree gemaakt in de basiself van de Rode Duivels. "Fysiek voel ik me goed," vertelde de verdediger van RSC Anderlecht aan RTBF

Vertonghen, die terugkeerde naast Wout Faes in het hart van de verdediging, speelde de volle 90 minuten in zijn 154e cap voor de nationale ploeg. Hij benadrukte dat hij goed heeft samengewerkt met de medische staf om terug te keren, hoewel hij in de laatste tien minuten wat meer moeite had. "Maar ik voelde me goed en ik ben blij met mijn fysieke niveau," voegde hij toe.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Belgen met een doelpunt van Youri Tielemans na slechts 73 (!) seconden. Ondanks de vroege voorsprong duurde het tot de 80e minuut voordat Kevin De Bruyne de overwinning veiligstelde. Vertonghen merkte op dat België opnieuw veel kansen had om te scoren. Hij prees ook Romelu Lukaku, die ondanks een afgekeurd doelpunt belangrijk was voor het team. "Hij werkte als nooit tevoren en ik ben trots op hem. Hij is belangrijk voor ons team, zelfs als hij niet scoort," zei Vertonghen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

Na de tegenvaller tegen Slowakije, kwam België sterk terug tegen Roemenië. Vertonghen hoopt dat deze overwinning de aanzet is tot een succesvolle Euro-campagne. "Ik hoop dat onze EK-campagne een vliegende start heeft," verklaarde hij. "Het eerste doel is om uit de groepsfase te komen en daarna denk ik dat alles mogelijk is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.