Rode Duivel Theate reageert in persconferentie op wissel tegen Roemenië

Theate over wissel bij Rode Duivels: "Over vier dagen ben ik er weer klaar voor"

23 juni om 14:30

De Rode Duivels wisten zaterdagavond met 2-0 te winnen van Roemenië. Arthur Theate verscheen zondag om 12:30 uur voor een babbel met de pers. De linksachter vertelde dat zijn wissel uit voorzorg was. Net na rusten liep hij namelijk een licht kwetsuur op. 

De verdediger van Stade Rennes was een van de vier spelers die tegen Roemenië nieuw aan de aftrap stonden in vergelijking met de basiself tegen Slowakije. Een kwartier voor affluiten vroeg Theate om een wissel: “Ik kreeg na de rust een trap en ik ben uit voorzorg naar de kant gegaan. Niets ernstigs dus”, liet de Rode Duivel optekenen.

De energieke Theate maakt zich geen zorgen voor de match tegen Oekraïne. “Fysiek voelde ik me echt goed. Met dank aan de medische staf die me zes weken lang fris hield. Over vier dagen ben ik er weer klaar voor.”

Theate en co staan er na de overwinning tegen Roemenië opnieuw wat beter voor in de groep. De Rode Duivels hebben dankzij de winst op zaterdag nu drie punten. Ook Slowakije, Roemenië en Oekraïne hebben er nu drie. Om de volgende ronde te halen heeft België voldoende aan een gelijkspel tegen Oekraïne.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.