'Borussia Dortmund haalt Waldemar Anton in huis'

'Dortmund spot Hummels-opvolger in Duitse selectie en betaalt 22 miljoen'

21 juni om 23:16

Borussia Dortmund lijkt zich te gaan versterken met Waldemar Anton. Die Schwarzgelben betalen naar verluidt de afkoopsom van zo'n 22 miljoen euro voor de opvolger van Mats Hummels. 

Dat beweren transferjournalisten Fabrizio Romano en Florian Plettenberg op X. Dortmund maakt de miljoenen over naar VfB Stuttgart, de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Anton had met 33 optredens in de competitie een groot aandeel in het sterke seizoen van de club uit Zuidwest-Duitsland en maakt ook deel uit van de EK-selectie van Duitsland.

De inmiddels 27-jarige Anton speelde eerder voor Hannover 96, alvorens hij in 2020 voor 4 miljoen euro overgenomen werd door Stuttgart. Bij Dortmund lijkt hij vanaf volgend seizoen de schoenen van de vertrokken Hummels te vullen. Het Dortmund-icoon verliet de club onlangs transfervrij en is nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.