Transfer: RSC Anderlecht huurt Timo Schlieck van RB Leipzig met aankoopoptie

OFFICIEEL: RSCA Futures strikt Duitse doelman met aankoopoptie

21 juni om 20:02
Laatste update: 21 juni om 20:05

De RSCA Futures hebben een nieuwe doelman in huis gehaald. De jonkies van RSC Anderlecht kunnen volgend seizoen een beroep doen op Timo Schlieck. De 18-jarige wordt gehuurd van RB Leipzig met een aankoopoptie.

De 1,95m-lange goalie genoot zijn opleiding bij de jeugd van Bielefeld en Dortmund, om in 2021 aan te sluiten bij de U17 van RB Leipzig. Eerder dit jaar tekende Schlieck bij Leipzig zijn eerste profcontract. Nu komt de jonge doelman op huurbasis naar Anderlecht. Bij Leipzig was hij het afgelopen seizoen de doelman van de U19. 

Mikkel Hemmersam is tevreden met de komst van Schlieck. "Timo is een jonge, talentvolle keeper die past in het profiel van RSC Anderlecht. Hij beschikt over een indrukwekkende fysiek en hij kan het spel goed verdelen met zijn voeten. Timo vormt een mooie aanvulling op ons goalkeepers-team en we kijken ernaar uit om hem zijn ontwikkeling in onze omgeving te zien verderzetten", aldus de Academy Director van RSC Anderlecht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.