Deschamps geeft update over inzetbaarheid Mbappé tegen Nederland

Deschamps komt met Mbappé-update voor het duel tegen Nederland

20 juni om 18:40

Didier Deschamps is hoopvol over de inzetbaarheid van Kylian Mbappé tegen het Nederlands elftal. De Franse sterspeler brak in het eerste EK-duel zijn neus, maar de bondscoach ziet het herstel van de aanvaller de goede kant opgaan. 

"Het gaat steeds beter", steekt Deschamps van wal op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje. "We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen."

Vervolgens vertelt Deschamps dat het herstel van Mbappé volgens schema verloopt. "Gisteren (woensdag, red.) kon hij naar buiten om wat te doen, vanavond kan dat ook", vertelt de Franse bondscoach. "De richting die het nu op gaat, is dat hij morgen beschikbaar is. Daar zullen we alles aan doen."

Ook ploeggenoot Antoine Griezmann schoof aan bij het persmoment en werd gevraagd naar het herstel van Mbappé. "Het gaat erg goed met Kylian. Zijn neus is wel een beetje minder gezwollen", aldus de Fransman. "Maar we zullen op het laatste moment wachten, afhankelijk van hoe hij zich voelt. Ik weet niet of hij gaat spelen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.