Parys over Pro League na beslissing over het format

Parys over Pro League na beslissing over het format: “Europese collega’s jaloers"

20 juni om 16:11

In een interview sprak Lorin Parys, CEO van de Pro League, over de recente beslissing van de 28 profclubs om het huidige competitieformat in het Belgische voetbal te behouden. Ondanks de wens van veel clubs om de halvering van de punten af te schaffen, werd geen tweederdemeerderheid gevonden.

Parys legde in een reactie aan Het Nieuwsblad uit waarom dit geen gemiste kans is. "Veel clubs wilden de halvering van de punten liever zien verdwijnen, maar je stemt over een volledig format en dan moet je het over alles eens zijn," aldus Parys. 

Hij benadrukte dat elke club wel één element in het format zou willen aanpassen, maar dat er consensus is over het huidige format vanwege de spanning die het creëert. Na afloop van de vergadering vertelde Parys: "Mijn Europese collega’s kijken vol jaloezie naar de spannende ontknoping die wij hier nu al twee seizoenen op rij kenden.”

Dat het de afgelopen seizoenen spannend was, is zeker. Dat heeft Parys ook gemerkt. Niet alleen voor de fans, maar ook voor de tv-rechtenhouder is dit volgens Parys de kers op de taart. Voor de fans en zeker ook voor de tv-rechtenhouder is zoiets de kers op de taart. Parys gaf verder aan niet teleurgesteld te zijn over het uitblijven van een nieuw format. "Ik ben niet teleurgesteld. Vandaag blijkt dat de clubs het liefst bij het huidige format blijven.” Er zouden drie scenario’s van de tafel geveegd zijn. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.