Geen meerderheid gevonden, Jupiler Pro League blijft in huidige vorm

20 juni om 13:12
Laatste update: 20 juni om 13:27

Er verandert voorlopig niets aan het format van de Jupiler Pro League. Een nieuw format heeft een 2/3 meerderheid nodig en die werd niet gevonden.

In totaal lager er drie voorstellen op tafel voor de nieuwe competitie, waarbij vooral de halvering van de punten op veel verzet stootte. Toch werden er niet genoeg stemmen verzameld om die af te schaffen. Onze hoogste afdeling blijft dus een reeks van zestien ploegen, waarvan zes teams de Play-Offs spelen mét halvering.

Voor de vergadering lieten al enkele clubs in hun kaarten kijken. Zo ging Union zeker tegen de halvering stemmen. Erik Gerits van KRC Genk gaf dan weer aan dat de halvering voor hem niet afgeschaft hoefde te worden. Uiteindelijk bleek er onvoldoende consensus onder de leden en zal er dus niets veranderen aan de formule.

CEO Lorin Parys heeft al kort gereageerd. "We zullen de nieuwe tv-cyclus ingaan met het huidige format. Dat biedt zekerheid voor de fans, de clubs en onze mediapartners. De Algemene Vergadering heeft ook beslist om een stap te zetten in de verdere professionalisering van ons voetbal. De licentievoorwaarden zijn bijvoorbeeld aangescherpt", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.