Algemeen directeur Erik Gerits van KRC Genk wil play-offs behouden

KRC Genk wil play-offs absoluut behouden: "Halvering van de punten mag blijven"

20 juni om 11:16
Laatste update: 20 juni om 11:24

Donderdagvoormiddag verzamelden de profclubs voor een Algemene Vergadering bij de Pro League om te stemmen over het competitieformat. Algemeen Directeur bij KRC Genk, Erik Gerits, steekt de voorkeur van de Limburgers alvast niet onder stoelen of banken. Zij willen de play-offs absoluut behouden en ook de puntenhalvering moet niet per se worden afgeschaft. 

Er lagen drie concrete voorstellen op tafel. Ten eerste een competitie met 16 ploegen, waarna een play-off met 6 ploegen zonder puntenhalvering zou plaatsvinden. Ten tweede een klassieke competitie met 18 ploegen zonder play-offs. Tot slot een competitie met 16 ploegen en een play-off met slechts 4 clubs, zonder puntenhalvering. 

Algemeen Directeur van KRC Genk, Erik Gerits, is alvast duidelijk voor de camera van VTM Nieuws. "Onze grootste hoop is dat de play-offs niet verdwijnen", begint Gerits. "De afgelopen jaren bewezen hoeveel spanning dat met zich meebrengt, dat je daarmee de supporters naar het stadion kan lokken én daarnaast de televisiegelden kan optimaliseren."

Gerits is duidelijk voorstander van het eerste scenario waarin er 16 ploegen in de Jupiler Pro League spelen en er een play-off 1 is met 6 clubs. Het huidige format - met halvering van de punten - is ook zeker oké voor KRC Genk. "Dan is het eens de ene ploeg die daar voordeel uithaalt, dan de ander ploeg. Maar ik begrijp de strekking dat het niet eerlijk is op basis van het hele seizoen, dus het is voor ons geen must om de halvering te behouden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.