KMSK Deinze Hans Somers ontslag

OFFICIEEL: Somers verlaat KMSK Deinze en kiest voor nieuwe uitdaging

19 juni om 09:02

Enkele dagen voor KMSK Deinze de trainingen zou hervatten, moet de club op zoek naar een nieuwe coach én assistent. Zowel hoofdcoach Hans Somers als assistent Hans Visser vertrekken bij Deinze, dat meldt de club zelf.

Somers deed het nochtans lang niet slecht en sloot de reguliere competitie af op de derde plaats. In de play-offs greep het maar nipt naast een promotieticket voor de Jupiler Pro League. Het was dus geen ontslag van de club uit, klinkt ook uit de volgende boodschap op de website van Deinze: 'De club respecteert de keuze van beide coaches en waardeert hun inspanningen van de afgelopen maanden.'

Somers zou naar verluidt aan de slag gaan in de jeugdwerking van Oud-Heverlee Leuven, zo meldt Het Nieuwsblad. Hij benadrukt dat het inderdaad een eigen keuze is. "Er is niet één uitgesproken reden voor deze beslissing", begint Somers. " Ik kreeg evenwel meerdere aanbiedingen van andere clubs om er een andere functie te gaan uitoefenen. Ik zal straks dan ook geen T1 zijn, maar een andere job gaan doen."

Volgens de ex-coach moeten de supporters van Deinze er niet meer achter zoeken. "De club en ikzelf hebben ons gewoon constructief en eerlijk tegenover elkaar opgesteld",  klinkt het. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.