Opwinding over Gullit-discussie

Opwinding over Gullit-discussie rondom schmink: 'Kom op, doe even normaal!'

19 juni om 08:44

René van der Gijp windt zich op over de ontstane 'schmink-discussie' rondom Ruud Gullit. Dat laat hij duidelijk merken tijdens een uitzending van Vandaag Inside Oranje. De analist ziet er juist de humor van in en vindt dat het veel te groot wordt gemaakt.

"Ik vond het echt superlullig dat die drie jongens die zich als Gullit verkleed hadden voor racist uitgemaakt worden", begint Van der Gijp. "Kom op, doe even normaal man! Het is toch juist hartstikke leuk? Een leuke pruik op en je gezicht een klein beetje bruin. Het was niet pikzwart en Ruud is dat ook niet."

Drie jongens waren tijdens de openingswedstrijd van Oranje tegen Polen verkleed als Gullit uit 1988, toen het Nederlands elftal het EK won. Daarover is een hoop discussie ontstaan op social media. Gullit zelf zag het als een ludieke actie en voelde zich juist 'vereerd'.

Johan Derksen haakt in op het gesprek: "Er is een groepering in Nederland die alleen maar tv kijken of ze iemand ergens op kunnen betrappen. En als dat niet lukt, verzinnen ze zelf iets."

"Het is gewoon leuk bedoeld, verkleed gaan als Gullit naar een EK in Duitsland. Het is echt waanzinnig. Doe even normaal", besluit Van der Gijp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.