Openda sust: "Geen druk, we hebben de kwaliteit"

Openda maakt zich geen zorgen: "Tegen Roemenië nog niet met mes tussen de tanden"

17 juni om 22:20

De Rode Duivels zullen vol aan de bak moeten in hun twee resterende groepswedstrijden. Tegen Slowakije gingen ze verrassend met 0-1 de boot in. Volgens Loïs Openda is dat echter nog geen reden tot paniek.

De spits van RB Leipzig kreeg een tiental minuten als invaller. In dat korte tijdsbestek leek hij ook nog een assist af te leveren voor de gelijkmaker, maar de VAR floot het doelpunt van Romelu Lukaku terug wegens handspel. Daardoor blijft België met lege handen achter na de eerste groepsmatch. "Tegen Roemenië wordt het nog niet met het mes tussen de tanden", tracht Openda de kalmte te bewaren bij VTM.

Het is pas de eerste nederlaag van de Rode Duivels onder Tedesco. "We weten hoe we goed moeten spelen, zoals we al deden tijdens de kwalificatiewedstrijden", voegt Openda daaraan toe. "Er is geen druk, we hebben de kwaliteit, de mentaliteit en het vertrouwen in onze groep. Het komt wel goed", sust hij alle fans.

In de volgende wedstrijd hebben Openda en co dan toch geen excuses meer. Zaterdagavond is Roemenië de tegenstander. Dat land won haar openingsduel wél, met 3-0 van Oekraïne.