Kuyt blij dat Tshimanga blijft bij Beerschot:

Kuyt in de wolken met Tshimanga: "Modelprof die zijn mentaliteit doorgeeft"

16 juni om 23:43

K. Beerschot V.A. kwam zondag voor de derde keer deze week met contractnieuws naar buiten. Na Thibaud Verlinden en Marco Weymans mag ook Derrick Tshimanga een jaartje langer blijven. Trainer Dirk Kuyt ziet het graag gebeuren.

De Nederlander zal ook komend seizoen aan het roer staan bij De Ratten. Hij is ervan overtuigd dat hij Tshimanga goed zal kunnen gebruiken. "Derrick was voor mij een belangrijke speler om te behouden", laat Kuyt weten op de clubwebsite. De trainer onderstreept vooral de professionaliteit van de linksachter. "Hij is vorig seizoen niet alleen belangrijk geweest als titularis, maar ook naast het veld nam hij een leidersrol op."

Hoe vulde Tshimanga dat dan precies in? "Hij hielp jongere spelers als ze dat nodig hadden en gaf vooral het goede voorbeeld. Derrick is een echte modelprof en geeft ook die mentaliteit door aan andere spelers", rondt Kuyt zijn lovende reactie af. Die ervaring zal Beerschot volgend seizoen best kunnen gebruiken. Als kampioen treedt het dan opnieuw aan in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.