Bayern en Kompany vegen salariseisen Davies van tafel

'Bayern en Kompany vegen salariseisen Davies van tafel: geen Real Madrid verwacht'

15 juni om 14:34
Laatste update: 15 juni om 16:38

Alphonso Davies en Bayern München gaan komende zomer zeer waarschijnlijk nog niet uit elkaar, meldt de Duitse tak van Sky Sport. Bayern en hoofdtrainer Vincent Kopmany zouden het contract van de Canadees international graag verlengen, maar niet tegen de eisen die het management van de linksback stelt.

Davies heeft nog een contract tot medio 2025 in München en Bayern is bereid om Davies ook zonder contractverlenging bij de club te houden. De kans bestaat dan wel dat hij volgende zomer gratis de deur uitloopt. Davies werd de laatste weken veel gelinkt aan Real Madrid. Bayern verwacht niet dat Real deze zomer aan zal kloppen voor de 23-jarige back.

Naar verluidt vroeg het management van Davies om een salaris van twintig miljoen euro per jaar, plus een hoge tekenbonus. Bayern heeft absoluut geen enkele intentie om met dat voorstel akkoord te gaan. Daardoor lijkt een langere verbintenis er voorlopig niet van te komen.

Wanneer Davies volgend seizoen onder de nieuwe manager, Kompany, terugkeert in zijn topvorm, zal Bayern de situatie opnieuw overdenken. Op dit moment heeft Der Rekordmeister geen haast met Davies. De club heeft onlangs Hiroki Ito van VfB Stuttgart overgenomen die op linksback kan spelen. Verder kunnen ook Raphael Guerreiro en Noussair Mazraoui op die positie uit de voeten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.