OFFICIEEL: STVV stelt nieuwe trainer Lattanzio voor

14 juni om 21:25
Laatste update: 14 juni om 21:25

STVV heeft een opvolger voor Thorsten Fink gevonden. De Kanaries keken daarvoor naar Italië en hebben de 52-jarige Italiaan Christian Lattanzio aangetrokken als de nieuwe trainer.

Met dat bericht komt Het Belang van Limburg naar buiten. Lattanzio zat al even zonder ploeg nadat hij begin november van vorig jaar vertrok bij het Amerikaanse Charlotte, tevens zijn eerste job als hoofdtrainer.

Lattanzio was daarvoor nog actief als assistent-trainer bij OGC Nice en New York City en was actief in de jeugdopleiding van Manchester City. Nu krijgt hij de kans om terug te keren naar Europa en te beginnen aan zijn tweede job als hoofdtrainer.

Bij STVV moet hij Fink opvolgen, die vorig jaar wist te imponeren bij de Kanaries en dat wist te verzilveren met een overstap naar KRC Genk. Dat dreigt voor Lattanzio echter met een serieus andere kern te gaan zijn. Zo is Jarne Steuckers al vertrokken en worden ook uitblinkers Matte Smets, Mathias Delorge en Aboubakary Koita gelinkt aan een nieuwe stap.

Update: Via de officiële kanalen heeft STVV de nieuwe trainer inmiddels ook al voorgesteld. Maandag staat hij al voor de groep en begint hij aan de eerste trainingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.