Everton wil 60 miljoen euro voor Rode Duivel Amadou Onana, interesse Arsenal

Vervoegt Onana collega-Rode Duivel Trossard? 'Everton wil boter bij de vis'

14 juni om 18:49

Het lijkt zo goed als zeker dat Rode Duivel Amadou Onana komende zomer zal vertrekken bij z'n huidige club Everton FC. Enerzijds kunenn The Toffees het geld goed gebruiken en anderzijds lijkt Onana zich klaar te voelen om de stap te zetten naar een absolute topclub. 

Eerder werden onder andere Tottenham, FC Barcelona en Bayern München al in verband gebracht met Onana. Nu lijkt echter de interesse voornamelijk bij Arsenal gegroeid te zijn, volgens voormalig journalist en huidig scout Ignazio Genuardi. De Londense club zou in de Rode Duivel de ideale partner zien voor Declan Rice op het middenveld.

Everton zou echter wel willen cashen op de boomlange middenvelder en denkt naar verluidt aan een bedrag in de richting van 60 miljoen euro. Enkele seizoenen geleden legde het zelf nog 35 miljoen euro op tafel bij LOSC Lille. 

Onana ligt nog onder contract tot 30 juni 2027 bij Everton, maar gaf eerder al aan dat hij een stap hogerop zou zien zitten. De middenvelder wil zich naar eigen zeggen tonen op het EK met de Rode Duivels, om de toppers helemaal te overtuigen van zijn kunnen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.