Opvallend Spaans gerucht: 'Al Nassr gaat voor Van Dijk en sprak al met management'

Gerucht: 'Van Dijk kan bij Al Nassr duurste verdediger te wereld worden'

14 juni om 21:11

Een opmerkelijk gerucht uit Spanje: volgens Marca wil Al Nassr serieus werk maken van de komst van Virgil van Dijk. De Saudische club is van plan om van de Oranje-captain de best betaalde verdediger ter wereld maken, terwijl er al contact zou zijn geweest met een vertegenwoordiger van de stopper.

Donderdagavond treedt Marca met het opvallende nieuws over Van Dijk naar buiten. De Spaanse sportkrant spreekt van een 'marktbom' die wordt voorbereid door Al Nassr. De club van Cristiano Ronaldo wil Van Dijk dus verleiden tot een overstap naar het Midden-Oosten. Dinsdagavond zou er al een ontmoeting plaats hebben gevonden tussen Al Nassr-directeur Guido Fienga en een vertegenwoordiger van Van Dijk.

Fienga zou daarbij direct een contractaanbieding hebben gedaan die de Nederlander de best betaalde verdediger ter wereld zou maken. Uit de informatie van Marca wordt niet duidelijk hoe Van Dijk, die zich met Oranje nu voorbereidt op het EK in Duitsland, zelf aankijkt tegen een move naar Saudi-Arabië.

Bij Al Nassr zou Van Dijk een centraal duo kunnen vormen met Aymeric Laporte, die een jaar geleden overkwam van Manchester City. De 32-jarige verdediger heeft bij Liverpool een contract dat nog één jaar loopt, tot medio 2025.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.