'Deila kan weer aan het werk, ex-trainer van Club Brugge gelinkt aan AIK'

14 juni om 14:00

Enkele maanden na zijn vertrek bij Club Brugge kan Ronny Deila mogelijk weer aan de slag. De Noorse trainer lijkt terug te keren naar Scandinavië, waar hij kan worden aangesteld als trainer van AIK Stockholm.

De Zweedse club moest recent afscheid nemen van trainer Henning Berg, die ontslag nam na een dispuut met het bestuur. AIK is daarop de zoektocht begonnen naar een nieuwe trainer en heeft verschillende namen in het vizier.

Voormalig Zweeds international Olof Mellberg is naar verluidt de grootste kandidaat om de nieuwe trainer te worden, maar hij is momenteel nog actief bij Brommapojkarna. Als Mellberg bij zijn huidige club blijft, is Deila volgens Aftonbladet de grootste kandidaat om het stokje over te nemen.

Deila zit zonder club nadat hem zijn ontslag werd aangeboden bij Club Brugge. Daar wist hij geen goede resultaten neer te zetten, iets waar zijn opvolger Nicky Hayen wel in slaagde door na een spectaculaire inhaalrace de titel nog te pakken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.