Oefenschema van KAA Gent staat vast

Oefenschema Gent staat vast: binnen anderhalve week herstart, zeven oefenduels

13 juni om 23:36

KAA Gent heeft haar voorbereidingsschema op de komende Jupiler Pro League helemaal uitgestippeld. Binnen anderhalve week begint Wouter Vrancken aan zijn kersverse opdracht. In totaal staan er zeven vriendschappelijke duels op het menu.

Op maandag 24 juni hervat Gent de trainingen. Na drieënhalf jaar onder Hein Vanhaezebrouck staat er nog eens een andere trainer voor de groep. Vrancken moet De Buffalo's eindelijk nog eens naar de Champions' Play-Off gidsen. Na een week in de voorbereiding volgt al een eerste oefenpartij, zoals de traditie wil tegen het lokale Merelbeke.

Geleidelijk aan schakelt Gent de intensiteit op, zowel van de trainingen als in de oefenwedstrijden. Met AEK Athene en Go Ahead Eagles wist de club al twee buitenlandse tegenstanders te strikken. Daar komt op de fandag hoogstwaarschijnlijk nog een derde bovenop, maar voorlopig wordt die naam geheim gehouden. Op zondag 28 juli openen de Oost-Vlamingen hun JPL-seizoen met een uitwedstrijd bij KV Kortrijk. Als laatste test krijgen ze SV Zulte Waregem tegenover zich.

Het voorbereidingsprogramma van Gent:

Zaterdag 29 juni: Merelbeke - KAA Gent (19u)
Vrijdag 5 juli: HO Kalken - KAA Gent (19u)
Zaterdag 6 juli: KAA Gent - Deinze (zonder publiek)
Maandag 8 t.e.m. zaterdag 13 juli: oefenkamp in Burgh-Haamstede (Zeeland)
Woensdag 10 juli: AEK Athene - KAA Gent (Zeeland, zonder publiek)
Zaterdag 13 juli: Go Ahead Eagles - KAA Gent (Zeeland, zonder publiek)
Woensdag 17 juli: Fanmatch (19u30 in Planet Group arena, tegenstander nog te bepalen) *
Zaterdag 20 juli: KAA Gent - Zulte Waregem (zonder publiek)