Casteels bij Rode Duivels over transfer Anderlecht

Casteels over geruchten Anderlecht: “Gesprekken gingen hierdoor niet verder”

13 juni om 18:01

Tijdens een recente persconferentie in aanloop naar het EK sprak Koen Casteels, de nieuwe eerste doelman van de Rode Duivels, openhartig over zijn toekomstplannen. Zijn recente transfer naar Saudi-Arabië en de geruchten rondom een mogelijke overstap naar Anderlecht kwamen uitgebreid aan bod.

Casteels gaf duidelijkheid over zijn overstap naar Saudi-Arabië na negen seizoenen bij Wolfsburg. Hij gaf toe dat de aantrekkelijke financiële voorwaarden een grote rol speelden in zijn beslissing. Uiteraard … "De gesprekken met Anderlecht zijn daarom ook niet zover kunnen gaan," legde Casteels uit. 

Hij erkende dat hij met de Belgische club gesproken had als mogelijke vervanger van Kasper Schmeichel, maar benadrukte dat er te veel hypothetische situaties waren om te weten of hij daadwerkelijk voor hen zou hebben gekozen. "Of ik voor hen zou gekozen hebben mochten ze kampioen zijn geworden en Champions League hebben gespeeld? Dat weet ik niet, omdat dat niet het geval is," verklaarde hij.

"Dat zijn veel 'als-en'. Ik weet niet wat ik in die situatie had gedaan," aldus Casteels, geciteerd door VoetbalNieuws. Met een jaarsalaris van tien miljoen euro in Saudi-Arabië zijn de financiële voorwaarden waar hij voor koos aanzienlijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.