Club Brugge heeft voorbereidingsprogramma rond

Kampioen Club Brugge heeft voorbereidingsprogramma op nieuwe seizoen al rond

7 juni om 16:14
Laatste update: 7 juni om 16:36

Nog geen twee weken geleden veroverde Club Brugge haar negentiende landstitel. Toch is de sportieve staf al druk in de weer met de voorbereiding op de komende jaargang. De planning voor de voorbereiding is rond. Er staan in totaal vijf oefenwedstrijden op het programma.

In de nasleep van de titel maakte Club Brugge al een belangrijke beslissing bekend: Nicky Hayen is ook volgend seizoen trainer van de landskampioen. De wonderdokter werd beloond voor zijn straffe opmars. In samenspraak met zijn staf heeft Hayen nu de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van Club. Op maandag 24 juni staat de eerste training al op de agenda. Twee en drie dagen daarvoor moeten de spelers al present tekenen voor de medische proeven.

Voor de supporters is het echter vooral uitkijken naar de oefenduels. Naar goede gewoonte opent Club met een lokale afspraak. Op zaterdag 29 juni speelt het vanaf 15u30 tegen Knokke. Nadien komt het zwaardere werk, met in de eerste weken van juli matchen tegen AEK Athene, PSV en Norwich City. Tussendoor mag Dender FCV, nieuw in de Jupiler Pro League, zich proberen bewijzen tegen de kampioen. Tegen PSV en Dender blijven de deuren overigens gesloten voor toeschouwers.

Op zaterdag 20 juli start dan het echte werk. Om 20u kijkt Club Brugge bekerwinnaar Union Saint-Gilloise in de ogen in de Supercup. De eerste speeldag van de Jupiler Pro League is een week later.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.