Ghale nu prof bij Anderlecht: "Geweldig gevoel"

Ghale stelt zichzelf voor aan Anderlecht-fans: "Diepgang, afwerken en assists geven"

7 juni om 15:12

RSC Anderlecht heeft een vierde jongere uit de klas van 2008 vastgelegd voor de verdere toekomst. Gorak Ghale ondertekende vrijdag zijn allereerste profcontract. Het spreekt voor zich dat de tiener in de wolken is.

Op de sociale media van Anderlecht krijgt Ghale de kans om zich even kort voor te stellen. "Ik speel als aanvallende middenvelder, maar als het moet ook op de flank of in de spits", omschrijft hij zijn positie. Het vertrouwen dat paars-wit in hem stelt levert hem een "geweldig gevoel" op. Het maakt hem trots en blij. "En mijn familie ook."

Hoe zou Ghale zijn spelstijl omschrijven? "Ik ben een speler die diepgang creëert door in de rug te lopen. Ik kan afwerken, ik kan assists geven", doet hij de Anderlecht-supporters alvast dromen. Het plan is om volgend seizoen aan te treden bij de U18, al kan het van daaruit erg snel gaan. "En als het kan met de U23", lonkt hij al naar de RSCA Futures.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.