Ajax en Feyenoord-target Hutchinson op tribune bij Stuttgart

'Duitse en Nederlandse clubs strijden om handtekening van Ipswich-smaakmaker'

28 mei om 18:55

VfB Stuttgart en Ipswich Town willen Omari Hutchinson uit de handen van Ajax en Feyenoord houden. Dat meldt de BBC. De aanvaller zat zelfs al op de tribune bij de Duitse stuntclub.

Hutchinson speelde afgelopen seizoen bij Ipswich Town en hielp die ploeg richting promotie naar de Premier League. Met tien goals en zes assists was hij een ware plaag voor de Championship-verdedigers. De promovendus zou nu geïnteresseerd zijn in een tweede huurperiode, of het definitief inlijven van Hutchinson. Door de promotie is er bij The Tractor Boys kapitaal vrijgekomen voor grotere transfers.

Ook de Duitse stuntploeg VfB Stuttgart zou mikken op de komst van Hutchinson. De international van Jamaica zou zelfs te gast zijn geweest bij de laatste thuiswedstrijd van de ploeg tegen Borussia Mönchengladbach. Stuttgart zou vol inzetten op de komst van de twintigjarige Hutchinson en volgens eerdere berichtgeving leidt die club ook de race voor het huren van de aanvaller.

Ajax en Feyenoord zouden ook allebei inzetten op een huur. Dit lijkt verstandig, aangezien Chelsea graag wil verlengen met Hutchinson. Een definitieve transfer lijkt hierdoor uitgesloten. Hutchinson kan bij Chelsea bijtekenen tot de zomer van 2026. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2025. Binnenkort zal de clubleiding samenzitten met de beoogde nieuwe coach Enzo Maresca om de toekomst van Hutchinson te bespreken.