Hayen volgde Club Brugge - Cercle Brugge samen met deurwaarder

Hayen deelt anekdote met deurwaarder: “Ik denk dat die bal binnen is”

27 mei om 21:58

Nicky Hayen kroonde zich zondag tot landskampioen met Club Brugge. De trainer bleef de hele match binnen. Hij was immers geschorst. Alleen zat hij niet, er was immers ook een deurwaarder bij. De twee bouwden geen band voor het leven op.

Hayen was geschorst tegen Cercle Brugge. Door rood tegen RSC Anderlecht mocht hij dus niet op de bank zitten in de derby. "Ik heb toen meteen gezegd dat ik niet in de tribune ging zitten. Dat was bewust. Stel je voor dat mijn assistent zich omdraaide richting mij en ik aan mijn neus zat, dan kreeg je onmiddellijk de nodige complotten.

De trainer van Club Brugge volgde daarom de match binnen in zijn kantoor. “Tot de aankomst met de bus mocht ik erbij zijn. Daarna zat ik zonder iemand van Club Brugge. Ik zat niet helemaal alleen Er was wel een deurwaarde bij. Of ik iets gezegd heb tegen hem? Ik denk vijf-zes woorden. Die waren: "Ik denk dat die bal binnen is"", aldus Hayen, die bij Extra Time de lachers op zijn hand kreeg.

“Tot minuut 80 ben ik heel rustig geweest, maar bij de VAR-check ging mijn hart tekeer. Dat duurde tot de 7 minuten extra tijd. Ik kon vroeger naar het veld, maar ik ben in mijn kantoor blijven zitten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.