Bayern wil Kompany dit weekend definitief inlijven

'Bayern wil transfer Kompany dit weekend rond hebben, afkoopsom onduidelijk'

25 mei om 08:20

De komst van Vincent Kompany naar Bayern München zit in een afrondende fase. De Duitse grootmacht wil de overgang dit weekend afronden en daarvoor rest nog een overeenkomst over de afkoopsom met Burnley. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Bayern is niet van plan om de afkoopsom van 23 miljoen euro, die rondging in de wandelgangen, op tafel te leggen. De Duitse club en Burnley zijn over de precieze som nog in onderhandeling en de hoop is dat er dit weekend een volledig akkoord komt. Bayern houdt vast aan ongeveer 10 miljoen euro, terwijl Burnley rekent op zo een 15 miljoen euro.

Het is nog niet bekend wat de precieze voorwaarden zijn waaronder Kompany in dienst zal treden. De Rode Duivel heeft een voorstel voor een contract tot en met 2027 gekregen en daarover is een principeakkoord.

Kompany stond voor zijn periode bij Burnley, 90 wedstrijden aan het roer bij RSC Anderlecht. Daarnaast was hij ook 5 wedstrijden speler-trainer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.