Cercle Brugge wint van Royal Antwerp FC

Cercle Brugge pakt de vierde plaats van Genk, Antwerp kan opnieuw geen vuist maken

12 mei om 20:27

Cercle Brugge heeft op bezoek bij Royal Antwerp FC op De Bosuil met 1-2 gewonnen. Cercle Brugge wist via topschutter Kevin Denkey en Felix Lemarechal te scoren. Namens The Great Old scoorde Gyrano Kerk. Antwerp bleef opnieuw met lege handen en Cercle Brugge pakte de vierde positie over van KRC Genk.

Cercle Brugge ging in de Champions’ Play-Offs op bezoek bij Royal Antwerp FC op De Bosuil. Antwerp begon met goede moed tegen Cercle Brugge en vooral Chidera Ejuke had moeite om zijn kansen te benutten.

Cercle Brugge had meer moeite om in de match te komen, maar bleek wel ijskoud voor het doel van Antwerp. In de 33e minuut wist Cercle Brugge vanuit het niets op voorsprong te komen via Lemarechal. Denkey bezorgde de bal bij Lemarechal. Vervolgens wist de middenvelder op fraaie wijze af te ronden.

In de volgende fase werd Antwerp gevaarlijk, maar het lukte The Great Old niet om dit in doelpunten uit te drukken. In de 45e minuut ging Jelle Bataille de fout in bij Antwerp. Denkey bedankte en ging alleen op doelman Senne Lammens af. De spits faalde niet en maakte zijn 27e treffer van het Jupiler Pro League-seizoen.

In de tweede helft leek Cercle Brugge de match onder controle te hebben. Antwerp leek er simpelweg niet meer in te geloven. Na 72 minuten spelen had Cercle Brugge-doelman Warleson nog maar erg weinig te doen gehad.

In de 80e minuut wist Antwerp de spanning terug te brengen in de match. Kerk reageerde goed en twijfelde niet. De spits trapte de bal eenvoudig langs Warleson. Er werd nog even gekeken voor buitenspel, maar het doelpunt was geldig.

In de slotfase kwam het vuur terug in de match. Antwerp zette nog even flink aan, maar Cercle Brugge wist stand te houden. Door de zege neemt Cercle Brugge de vierde plaats over van Genk in de Jupiler Pro League.