Xavi en Ter Stegen woest op arbitrage na Clásico

Xavi en Ter Stegen woest na Clásico: 'Geen woorden voor, het is een grote schande'

22 april om 08:46

FC Barcelona-trainer Xavi en Marc-André ter Stegen waren niet te spreken over de VAR tijdens El Clásico zondag. De twee vonden dat Barça van een goal werd beroofd door het ontbreken van doellijntechnologie.

Bij een 1-1 stand tikt Lamine Yamal een corner net over de lijn, maar er is geen doellijntechnologie aanwezig bij de wedstrijd. De goal gaat daardoor niet door. "Ik heb er echt geen woorden voor. Het is een schande voor het voetbal", reageert Ter Stegen op het ontbreken van de doellijntechnologie. "Er is een hoop, maar blijkbaar niet voor dingen die echt belangrijk zijn."

De Duitse doelman van de Catalanen krijgt steun van zijn trainer, die het ook niet eens is met de niet gegeven goal. "Ik hoef niets te zeggen over die scheidsrechter, ik denk dat iedereen het heeft gezien. Als ik er iets over zeg zal ik waarschijnlijk gestraft worden, maar de beelden zeggen genoeg. De bal was over de lijn en ik ben het met Ter Stegen eens." Barça verloor El Clásico uiteindelijk met 3-2 in Madrid.

Barça staat na het verlies tegen Real nog altijd tweede in de Spaanse competitie. De ploeg van Xavi heeft elf punten achterstand op de Madrilenen, waardoor de titelstrijd inmiddels lijkt beslist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.