Toeval in Duitsland: Nagelsmann moet van EK-keuze afstappen tegen Oranje

Duitsland krijgt na doorgehakte knoop slecht nieuws voor duel met Nederland

20 maart om 18:18

Manuel Neuer is de beoogde eerste doelman van Duitsland op het EK, maar de routinier zal niet van de partij zijn bij de oefeninterland tegen Oranje. De goalie heeft een spiescheuring opgelopen, uitgerekend op het moment dat duidelijk is dat hij zijn plek onder de lat zou behouden bij het Duitse elftal.

Het was aanvankelijk geen zekerheidje dat Neuer, die deze maand 38 wordt, komend EK opnieuw het doel zou verdedigen bij Duitsland. Marc-André ter Stegen aast nog altijd op de plek van Neuer, die hij in het afgelopen jaar ook meerdere keren mocht vervangen door de blessure van laatstgenoemde. Dinsdag werd duidelijk dat de keuze van bondscoach Julian Nagelsmann toch weer op Neuer is gevallen. Desondanks zal hij dinsdag niet in actie komen in het oefenduel met Oranje.

Neuer heeft namelijk een blessure opgelopen op de training, zo melden het Duitse elftal en zijn club Bayern München. De 117-voudig international heeft een spiertje in zijn linkerlies gescheurd, waardoor hij in ieder geval in de komende interlands niet beschikbaar is. De verwachting is dat Ter Stegen daardoor alsnog het Duitse doel zal verdedigen tegen Oranje.

Deze interlandperiode speelt Duitsland ook nog een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, in aanloop naar het EK in eigen land. Die Mannschaft zit op dat toernooi in Poule A, samen met Schotland, Hongarije en Zwitserland.