Sensationele rentree lonkt: Agüero gaat meetrainen bij jeugdliefde

Terugkeer Agüero steeds dichterbij: Argentijn traint mee bij jeugdliefde

26 februari om 23:06

De kans wordt steeds aannemelijker dat Sergio Agüero terugkeert in het profvoetbal. De 35-jarige oud-spits van onder meer Manchester City en FC Barcelona komt uit zijn pensioen en gaat meetrainen bij CA Independiente, melden diverse Argentijnse media.

Eind 2021 moest Agüero wegens hartproblemen noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten. Eind vorige week maakte de Argentijn via Twitch bekend dat hij denkt aan een rentree op de voetbalvelden. Zijn cardioloog is hoopvol gestemd dat Agüero weer kan voetballen, al wordt hem vooralsnog afgeraden langer dan een kwartier te spelen.

Agüero heeft nu zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Independiente, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en in 2005 in de hoofdmacht kwam. Maandag is Argentinië in de ban van een mogelijke rentree van de 101-voudig international. Carlos Tévez, trainer van Independiente, heeft naar verluidt groen licht gegeven dat Agüero mag meetrainen. Intern wordt er geëvalueerd of hij ook in actie mag komen in wedstrijden.

Independiente is momenteel de nummer twee van Argentinië. Agüero speelde zijn laatste wedstrijd op 30 oktober 2021. Tijdens de wedstrijd tegen Deportivo Alavés kreeg hij hartproblemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.