'Ter Stegen kan Barcelona verlaten na lucratief bod uit Saudi-Arabië'

'Ter Stegen kan Barcelona verlaten na lucratief bod uit Saudi-Arabië'

25 februari - 12:40

FC Barcelona heeft een Saudisch bod ontvangen voor Marc-André ter Stegen. Dat meldt Relevo. Het lucratieve voorstel van Al Ittihad lijkt zowel de Catalanen als de 31-jarige doelman aan het twijfelen te brengen.

Ter Stegen keerde deze maand terug onder de lat bij Barça na een blessure, die hem sinds november aan de kant hield. Bij de La Liga-titelhouder groeide de Duitse international de voorbije jaren uit tot één van de beste doelmannen ter wereld. Hij is dan ook gelukkig in Barcelona, maar de aanbieding van Al Ittihad zou hem toch aan het twijfelen kunnen brengen, weet Relevo.

Ook voor Barça kan een toptransfer van pas komen. De Catalanen verkeren in financiële nood en een verkoop van Ter Stegen kan de boekhouding in één klap op orde brengen. Bij Al Ittihad zou de Duitser teamgenoot kunnen worden van spelers als Fabinho, N'golo Kanté, Luiz Felipe én Karim Benzema. De Franse ster zou wel ongelukkig zijn in Saudi-Arabië.

Ter Stegen speelt sinds 2014 voor Barça, dat hem voor twaalf miljoen euro overnam van Borussia Mönchengladbach. Hij werd onder meer vijf keer landskampioen met Blaugrana en won één keer de Champions League. Zijn contract loopt nog tot medio 2028.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.