OFFICIEEL: Becker verlaat Union Berlin en is gepresenteerd in Spanje

OFFICIEEL: Becker verlaat Union Berlin en is gepresenteerd in Spanje

18 januari - 13:31 Laatste update: 13:32

Sheraldo Becker heeft zijn transfer naar Real Sociedad te pakken. De Nederlandse vleugelspeler is vandaag gepresenteerd door huidige nummer zes van Spanje. 

Het was al langere tijd bekend dat Real Sociedad en Union Berlin contact hadden over de transfer van Becker. Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de transfer zich in de afrondende fase zou bevinden. Beide clubs waren het eens over de overgang, alleen de persoonlijke voorwaarden van Becker moesten nog besproken worden. Die gesprekken zijn succesvol afgerond. 

Bij Union Berlin had Becker een aflopend contract, waardoor de Basken naar alle waarschijnlijkheid geen hoge transfersom hoeven te betalen. Bij Txuri-Urdin komt Becker terecht in een goed geoliede machine. Naast het feit dat de club meedraait in de Spaanse subtop, is het ook nog actief in de Champions League. In februari wacht een tweeluik met Paris Saint-Germain. 

Becker zegt zodoende na vier seizoenen gedag tegen Union Berlin. Becker had vorig jaar nog een heel groot aandeel in het historische seizoen van de Berlijnse club, die zich plaatste voor de CL-groepsfase.